zaterdag 25 februari 2017

Mont d'Or - Mont Blanc

Het hoogtepunt van de dag was meteen al 's morgens. Direct na de Refuge de Morond is de 2,5 km lange wandeling naar de Mont d'Or één aaneenschakeling van spectaculaire vergezichten. De verticale kalkwanden en de Alpen in de verte zijn de sterren.
In de afdaling doe ik voor het eerst de raquettes aan. Op de hellingen die wat in de schaduw liggen komen ze nog goed van pas. In de namiddag is het weer dragen.
Maar dat wil niet zeggen dat ik niet genoten heb. Het parcours van de GR5 is heel gevarieerd, met stukjes bos, open weiland, een paar oude wegen met kaphagen en stenen muurtjes.
Vóór Mouthe gaan we natuurlijk langs de bron van de Doubs. Die heeft er dan al 10-15 km ondergronds opzitten.
De Romeinse noemden de Doubs de Dubius. Volgens de legende omdat de rivier een dubieuse twijfelaar is die niet kan besluiten of ie de Jura richting Rijn of richting Rhone wil verlaten. De naam komt van het Keltisch Dub - gekleurde rivier.
Overnachting in La Chaumière. Een kleine Gite d'étappe van een koppel uit de Franse Ardennen dat het werk in het Waalse staal ruilde voor een ander grensgeval. Hier zitten we immers vlak bij Zwitserland. Het gesprek bij het avondeten ging over grensarbeiders, verschillen in werkethiek, hoe moeilijk het is om een een landelijk dorp aanvaard te worden ipv als een bedreiging over te komen... Moeilijke thema's bij een fantastische maaltijd in een heel gezellige sfeer. 
Vnaop Mont d'Or terugkijken naar de Morond
Source du Doubs

Geen opmerkingen:

Een reactie posten